Volkstuinvereniging Nooit Gedacht

Onze tuinvereniging is opgericht in 1981. Op 4 januari 1982 zijn de statuten van Volkstuinvereniging Nooit Gedacht bij de notaris gepasseerd. In 2016 hebben we ons vijfendertig-jarig jubileum gevierd. Gelukkig hebben wij nog heel wat leden onder ons die al bij de oprichting deel uitmaakten van de vereniging. Natuurlijk zijn er in de loop der jaren ook nieuwe tuinders bijgekomen. Naast de gewenste verjonging, zijn dat gelukkig ook steeds meer vrouwen. Dit had en heeft nog steeds een positieve invloed op de sfeer en de variatie in gewassen en bloemen. We merken de laatste jaren dat de belangstelling voor tuinieren groeit. Steeds meer mensen willen weten hoe je zelf op biologische en natuurvriendelijke wijze gewassen kunt verbouwen. Net als wij worden zij vervuld van plezier en trots als ze gezonde groenten uit eigen tuin kunnen produceren en consumeren. Inmiddels hebben wij dan ook een wachtlijst die gestaag groeit.

Jaarlijks zijn er diverse activiteiten zoals een barbecue voor de leden en hun partners. Een keer per jaar (in september) organiseren wij een Oogstmarkt, waarop wij verse groenten, fruit, bloemen, jam, chutney, honing, zoetzuur en pompoenen voor een vriendelijke prijs aanbieden. De precieze datum en formule worden tijdig via verschillende (social) media gecommuniceerd. Onze Oogstmarkt trekt jaarlijks enkele honderden mensen uit Muiden, Muiderberg, Naarden, Nederhorst Den Berg, Weesp, IJburg en Amsterdam. Daarnaast worden jaarlijks workshops georganiseerd: bloemschikken en kerststukken maken.

Binnenkort beschikken wij over een nieuw clubhuis, ter vervanging van het oude clubhuis, dat jaren geleden door eigen leden is gebouwd. Het wordt gebruikt als berging en als plek om gezellig achteraf wat te praten, te schuilen als het regent en om koffie te drinken. Op de laatste zaterdag van de maand houden wij een tuinborrel voor onze leden en partners, met allerlei drankjes en hapjes.